SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Toledo

  • Ser Toledo Ser Toledo
  • Ser Toledo Ser Toledo
Wygląd i konsystencja:
Wytwarzany w Lizbonie, w regionie Estremadura w Hiszpanii. Mały, okrągły z pasteryzowanych wszystkich trzech najczęściej używanych rodzajów mleka - krów, owiec i kóz - a następnie nacierany papryką i pozostawiony do dojrzewania.

Wynikiem jest piękna, czerwona skóra, która kryje lekko kremowy, gorzki smak pasty, o łagodnym, trawiastym zapachu i ostrym smaku.

Podawanie:
Odpowiednie wina: Rioja Alta, Penedes, Cabernet.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis