SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Toastkase

  • Ser Toastkase. Ser Toastkase.
Wygląd i konsystencja:
Ser Toastkase wytwarzany jest z pasteryzowanego mleka krowiego. Jest to łagodny ser, który dojrzewa przez 4-5 tygodni. Wnętrze sera posiada sporadyczne, małe otwory. Jest o kształcie cegły, o wymiarach 38cmx9cmx3,3cm. Waży 3,5 kg. Ser Toastkase doskonale się topi. Najczęściej dodawany jest do tostów i grzanek.

Pochodzenie:
Ser produkowany jest w południowej części Górnej Ausrtii.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis