SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Tipperary Cheddar

  • Tipperary Cheddar Tipperary Cheddar
  • Ser Tipperary Cheddar Ser Tipperary Cheddar
Wygląd i konsystencja: Tipperary jest wytwarzany z pasteryzowanego mleka krowiego, ma bogatą, kremową konsystencję i pyszny ostry smak. Miąższ żółty dzieki dużej ilości beta-karoten w mleku.

Pochodzenie:
Ser wziął swoją nazwę od Hrabstwa Tipperary w Irlandii. Ziemia Tipperary jest znana ze smacznych  produktów mlecznych z powodu wielu zielonych pastwiskach, czystej wody i łagodnego klimatu.

Smak i zapach: Ostry smak Cheddar.

Podawanie: Pyszny serwowany na kanapkach lub z krakersami jako przekąska.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis