SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Timboon Brie

  • Ser Timboon Brie Ser Timboon Brie
  • Ser Timboon Brie Ser Timboon Brie
  • Ser Timboon Brie Ser Timboon Brie
  • Ser Timboon Brie Ser Timboon Brie
Wygląd i konsystencja:
Timboon Brie jest serem australijskim z regionu Victoria. Jest to miękki, biały, kremowy ser, wytwarzany z mleka krowiego.
Zawartość tłuszczu wynosi 48%.

Komponenty i wytwarzanie:

Ser jest wyjątkowy pod względem sposobu przygotowania, jest wytwarzany przy użyciu jedynie biodynamicznego mleka (pewnego rodzaju mleka ekologicznego). Timboon Brie jest serem o aksamitnej penicylinowej skórce i dojrzewa w 45-60 dni.

Wewnątrz każdego słoika znajdują się 3 dyski fetta organicznego mleka krowiego marynowane w oleju Canola i mieszance suszonych ziół i przypraw - jest w nim liść laurowy, pieprz, płatki chili i suszone oregano.

Podawanie:

Nadaje się do deski serów i na przekąskę.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis