SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Tiltan

  • Ser Tiltan Ser Tiltan
  • Ser Tiltan Ser Tiltan
  • Ser Tiltan Ser Tiltan
Wygląd i konsystencja:
Ser Tiltan posiada gładką, delikatną strukturę, powierzchnię ma pokrytą szarą pleśnią.

Komponenty i wytwarzanie:

Ser Tiltan wykonany jest w 100% z mleka koziego ze stada krów mlecznych Barkanit oraz z dodatkiem wegetariańskiej podpuszczki. Dzięki delikatnej strukturze i orzeźwiającemu lekko kwaśnemu smakowi, jest to jeden z najbardziej zrównoważonych serów wyprodukowanych w pobliżu góry Tabor, w północnej części Izraela. Ser jest prawdziwą symfonią natury, pokryty popiołem z jesionu. Waży około 4,5 uncji.

Smak i zapach:

Ser Tiltan ma pikantny, słodko-kwaśny smak, gdy jest dojrzały. Kiedy jest młody jego smak jest cytrusowy.

Pochodzenie:

Tiltan jest wytwarzany w małym gospodarstwie rodzinnym Barkanit.

Podawanie:

Ser stosowany jest jako przekąska, dodatek do pieczywa z kieliszkiem Chardonnay.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis