SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Tickler

  • Ser Tickler Ser Tickler
  • Tickler      www.mundoquesos.com/search?q=Tickler Tickler www.mundoquesos.com/sea rch?q=Tickler
Wygląd i konsystencja:
Ten ser jest jak "Cheddar" i jest wytwarzany z mleka krowiego i podpuszczki roślinnej.Ma twardą teksturę z oczami i sporadycznymi pęknięciami.Jest w kolorze bladożółtym.Dojrzewa do 18 miesięcy.
Sprzedawane w 200 g i 350 g klinów.

Smak:
złożony - słodki, słony i ostry.

Podawanie:
jest idealny jako przekąska podawany z owocami i krakersami, na deski serów, na kanapki i do zapiekania.

Proponowane wino:
Château Valandraud 2008 (D. O. Bordeaux).

Pochodzenie:
Tickler jest produkowany od 2007 roku przez Alistair i Helen Vanstone Taw Dolina Creamery na farmie  Tawton Północnej Taylorsdown w samym sercu hrabstwa Devon w Wielkiej Brytanii.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis