SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Tibet

  • Ser Tibet Ser Tibet
  • Ser Tibet Ser Tibet
Wygląd i konsystencja:
Tibet to półtwardy ser który bierze swoja nazwę od regionu płaskowyżu z Azji Środkowej, gdzie jest robiony. Produkowany z mleka jaka (które jest także używane do wyrobu tybetańskiego masła), ser jest formowany, prasowany i suszony w naturalnych warunkach, na wietrze i słońcu. Ma bardzo mocny smak. Ser ten wytwarza się z mleka jaków ponieważ uważa się je za bardzo zdrowe. Mleko to zawiera wiele cennych witamin.

Pochodzenie:

Ser pochodzi z Tybetu i tylko tam jest wytwarzany.

Podawanie:
Świetny dla smakoszy, o wyrafinowanym smaku, używany do wielu Tybetańskich potraw oraz jako przekąskę

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis