SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Thurgauer

  • Ser Thurgauer Ser Thurgauer
Wygląd i konsystencja:
Thurgauer to półmiękki ser o jasnożółtym miąższu z drobnymi pęknięciami. Skórka koloru ochry, zapakowany w cynfolie z nadrukiem.

Komponenty i wytwarzanie:

Ser jest wytwarzany z pasteryzowanego mleka krowiego.

Smak i zapach:

Thurgauer ma łagodny aromatyczny smak.

Podawanie:

Nadaje sie do zapiekania, a w połączeniu z innym serem, na fondue. Dobrze smakuje z niezbyt cierpkimi ale wyrazistymi winami białymi.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis