SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Terrincho

  • Ser Terrincho Ser Terrincho
  • Ser Terrincho Ser Terrincho
  • Ser Terrincho Ser Terrincho
  • Ser Terrincho Ser Terrincho
Wygląd i konsystencja:
Terrinchoposiada pomarańczową skórkę, miąższ kremowy i gładki, zwarty, lekko oleisty. Należy do serów twardych.

Komponenty i wytwarzanie:

SerTerrincho jestwytwarzany z surowego mleka owczego pochodzącego od owiec rasy Churra Hot Earth. Terrincho produkowany jest w średniej wielkości kołach o średnicy 13 -20 cm i wysokości 3-6 cm i wadze 800-1200 g. Dojrzewa od 30  do 90 dni, gdzie po tym okresie jest określany jako w pełni dojrzały. Dojrzewa w temperaturze 12,5 ° C, w pomieszczeniach o wilgotności względnej 80-85%.

Smak i zapach:

W smaku jest bardzo jednolity, kremowy z orzechowym wykończeniem, co czyni go jednym z najlepszych serów przy degustacji wina.

Pochodzenie:

Powstał w dzielnicy Bragança.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis