SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Tenerife

  • Ser Tenerife Ser Tenerife
  • Ser Tenerife Ser Tenerife
Wygląd i konsystencja:
Ser Tenerife wytwarzany jest z pasteryzowanego mleka koziego. Jest to dojrzały, świeży ser o bialym, wilgotnym i gąbczastym wnętrzu. Ser ma naturalną skórkę. Dojrzewa przez co najmniej 2 miesiące.

Smak izapach:

Gdy jest młody ma słodki, lekko słony smak. A gdy jest dojrzały ma maślany, orzechowy smak i zapach świeżych grzybów oraz orzechów laskowych.

Pochodzenie:

Ser produkowany jest na wyspie o tej samej nazwie (Teneryfa), na Wyspach Kanaryjskich.

Podawanie:

Dodawany jako składnik do tacos i do dań gorących. Idealnie się topi, dlatego stosowany jest do wszelkich rodzajów zapiekanek.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis