SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Tavoliere

  • Ser Tavoliere Ser Tavoliere
  • Ser Tavoliere Ser Tavoliere
Wygląd i konsystencja:
Wnętrze podobne do sera Emmentaler. Tekstury miękkie, elastyczne, z dziurkami, z mlecznym, czystym wykończeniem. Skórka w kolorze żółtym, wnętrze słomkowe. Kształt cylindryczny, forma jest zaokrąglona, a jego waga waha się od 1,5 do 1,8 kg. Tavoliere dojrzewa 30 dni.

Komponenty i wytwarzanie:

Ser Tavoliere wytwarzany z mleka owiec i krów.

Smak i zapach:

Ser Tavoliere ma słodki smak.

Podawanie:

Idealny na przekąskę i na świeży chleb, z winem białym.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis