SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Tala

Wygląd i konsystencja:
Tala to ser produkowany z mleka owiec, w kształcie beczki, z twardą, gęstą teksturą i naturalną pleśniową skórką.

Smak i zapach:
Ma ziemisty charakterystyczny smak o łagodnym, kremowym posmaku spalonego karmelu.

Pochodzenie:
Pierwotnie wytwarzany przez Hansa i Heather White w pobliżu Launceston. Obecnie ser jest sezonowo wytwarzany przez Farmę Minsons z Menallack w pobliżu Penryn.

Wartości odżywcze:
Zawartość tłuszczu 48%.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis