SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Swiss

  • www.foodsubs.com/Chesfirm.html www.foodsubs.com/Chesfir m.html
  • Ser Swiss [źródło www.fullscaleradio.com] Ser Swiss [źródło www.fullscaleradio.com]
  • Ser Swiss Ser Swiss
Wygląd i konsystencja:
Swiss ma jędrniejszą fakturę niż sery Baby Swiss, i jest znany jako ser błyszczący, jasnożółty z dużymi dziurami. Jest amerykańskim odpowiednikiem sera Swiss Emmentaler.Komponenty i wytwarzanie:
Proces wytwarzania tego sera w warunkach produkcji masowej jest specjalnie zaprojektowany tak, by na serze nie tworzyła się skórka (dojrzewanie odbywa się w próżniowych opakowaniach z tworzyw sztucznych).Smak i zapach:
Ser Swiss smak ma łagodny, słodki i orzechowy.Podawanie:
Swiss może być spożywany z jabłkami, gruszkami, winogronami i cienko krojonymi plasterkami szynki prosciutto i salami, owocowym białym winem, starszym winem czerwonym, sokiem żurawinowo-malinowym, pomidorem lub sokiem warzywnym.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis