SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Suluguni

  • Ser Suluguni Ser Suluguni
  • Ser Suluguni Ser Suluguni
  • Ser Suluguni Ser Suluguni
Wygląd i konsystencja:
Suluguni (ашәлаган). To Gruziński ser z regionu Samegrelo. Ma kolor od białego do jasnego żółtego i elastyczną konsystencję. Suluguni jest tworzony tylko z naturalnych składników.

Smak i zapach:
Ma słony smak.

Podawanie:

Suluguni jest często smażony na głębokim tłuszczu, co pomaga zamaskować odór. Podawany jest przeważnie w łódeczkach do piwa. Jest składnikiem orginalnego chaczapuri ( zapiekany placek z serem) gruzińskiego.

Wartości odżywcze:

100g sera zawiera:
- tłuszcz: 22,5g,
- białko: 25,5g,
- witaminy:
A: 0,24 mg,
B2: 0,39 mg.
- wartość energetyczna: 305kcal.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis