SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Stracchino

  • Ser Stracchino Ser Stracchino
  • Ser Stracchino Ser Stracchino
  • Ser Stracchino Ser Stracchino
Wygląd i konsystencja:
Stracchino to ser włoski. Ma 50 procent zawartości tłuszczu oraz delikatny miękki, biały twaróg z czystym kwaśnym posmakiem.

Komponenty i wytwarzanie:

Ser Stracchino powstaje z mleka krowiego. Stracchino sprzedawany jest świeży, po 10 dniach dojrzewania.

Podawanie:

Smakuje jako przekąska lub można go pokruszyć na makaron i do sosu. Jego subtelny smak i miękka faktura dobrze sie sprawdzają jako dodatek do deserów i sufletu.

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis