SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Stoney Cross

  • Ser Stoney Cross Ser Stoney Cross
Wygląd i konsystencja:
Ser Stoney Cross produkowany jest z pasteryzowanego mleka krowiego, rasy krów holsztyńsko-fryzyjskiej, za pomocą wegetariańskiej podpuszczki. Dojrzewa od 4 miesięcy. Skórka seraskłada się z naturalnej mikroflory.

Zapach i smak:
Ser ma słodki, maślany smak z nutą grzybową.

Pochodzenie:
Stoney Cross zawdzięcza swoją nazwę od opuszczonej bazy lotniczej drugiej wojny światowej w New Forest. Opracowany został on w 2008 roku przez Mike Smales i Paul Thomas i produkowany jestw Lyburn Farm, w New Forest.

Dodatkowe informacje:
Stoney Cross dostał złoty medal w British Cheese Awards.
Podobne sery:

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis