SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Stokes Point

  • Ser Stokes Point Ser Stokes Point
  • Ser Stokes Point Ser Stokes Point
Wygląd i konsystencja:
Jego piękne, złote, jadalne kawałki skóry, powstające w trakcie wędzenia, mają bogaty, wędzony smak i działają jako naturalny środek konserwujący.

Komponenty i wytwarzanie:

Wykonany z pasteryzowanego mleka krowiego. Waży około 3kg. Jest to wędzony cheddar wytwarzany w tradycyjny sposób. Dojrzewa przez dziewięć miesięcy, a następnie jest wędzony.

Pochodzenie:

Pochodzi z King Island znajdującej się na południe od Melbourne na zachodnim krańcu Cieśniny Bassa.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis