SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Stinking Bishop

  • Ser Stinking Bishop Ser Stinking Bishop
  • Ser Stinking Bishop Ser Stinking Bishop
  • Ser Stinking Bishop Ser Stinking Bishop
  • Ser Stinking Bishop Ser Stinking Bishop
Komponenty i wytwarzanie:
Stinking Bishop jest podobny do sera Munster i jest płukany i przecierany trunkiem o nazwie perry, napojem alkoholowym produkowanym z lokalnej odmiany gruszki zwanej właśnie „Stinking Bishop”. Skóra jest pomarańczowa, a wnetrze sera miękkie i kremowe. Proces dojrzewania zajmuje od sześciu do ośmiu tygodni w wilgotnych warunkach. Ser jest podobny do Epoisses lub Vacherin Mont d'Or. Zawartośc tłuszczu 45%.

Pochodzenie:

Stinking Bishop to jarski ser pochodzący z Anglii, dokładniej z Gloucestershire, Dymock, wytwarzany przez Karola Martela, który przeniósł się do Laurel Farm Dymock w 1972 rokuzakupił stado krow i rozpoczął produkcję.

Podawanie:

Jako przekąska z winem : Burgoyne Pinot Noir, Chateaunneuf-du-Pape.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis