SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Steppenkase

  • Ser Steppenkase Ser Steppenkase
Wygląd i konsystencja:
Steppenkase to półtwardy ser o jasnożółtym miąższu z nieregularnymi oczkami wielkości ziarnka grochu. Ser jest okryty jadalną skórką. Solony na sucho. Dojrzewanie trwa 4-5 miesięcy.

Komponenty i wytwarzanie:

Steppenkase jest wytwarzany z pasteryzowanego krowiego mleka.

Smak i zapach:

Delikatny, aromatyczny pikantny smak.

Podawanie:

Ser Steppenkase idealnie nadaje sie na kanapki, sałatki i rakletki.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis