SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Steinbuscher

  • Ser Steinbuscher Ser Steinbuscher
  • Ser Steinbuscher Ser Steinbuscher
  • Ser Steinbuscher Ser Steinbuscher
Wygląd i konsystencja:
Steinbuscher to ser podpuszczkowy, dojrzewający, prawie miękki, robiony z pasteryzowanego mleka krowiego w Niemczech, o różnych zawartościach tłuszczu. (50%, 45%, 30%).
Miąższ sera jasnożółty o oczkach małych, okrągłych i nieregularnych. Skórka tegoż sera jest miękka i pokryta mazią. Waga sera waha się od 0,2 do 1,0 kg.

Smak i zapach:

Młody Steinbuscher ma mało tłuszczu i jest bardzo łagodny. Im wyższa zawartość tłuszczu i starszy ser, tym jego smak staje się ostrzejszy.

Podawanie:

Ze względu na intensywny zapach pasuje do wiejskiego chleba, piwa i wina jabłkowego.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis