SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Saint Vernier

  • Ser Saint Vernier Ser Saint Vernier
  • Ser St. Vernier Ser St. Vernier
Komponenty i wytwarzanie:
Saint Vernier jest serem wytwarzanym z pasteryzowanego mleka krowiego. Skórka przemywana jest lokalnym winie o nazwie Savagnin Jura, daje to charakterystyczny złoty kolor skorupy i dodaje charakterystyczny delikatny i lekko owocowy smak. Dojrzewa w ciągu 1 do 2 miesięcy. Przydatność do spożycia od 2-3 tygodnie. Bardzo aromatyczny. Wytwarzany w regionie Jura.

Wartości odżywcze:

Zawiera 60% tłuszczu.

Proponowane wina:

Pasuje do Savagnin, Beaujolais lub Côtes du Jura.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis