SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser St. Severin

  • Ser St. Severin Ser St. Severin
Wygląd i konsystencja:
St. Severin to miękki ser o złotym miąższu z nieregularnymi oczkami, okryty czerwonawą skórką.

Komponenty i wytwarzanie:

Ser jest wytwarzany z pasteryzowanego krowiego mleka.

Smak i zapach:

St. Severin ma delikatny, aromatyczny lekko pikantny smak.

Podawanie:

W klasztorze Schlierbach turyści mogą przyglądać się procesowi powstawania sera. Nadaje się na deskę serów i zapiekanki. Podawać do mocnych win czerwonych.

Wartości odżywcze:

Zawartość tłuszczu 55%.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis