SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser St. Olof

  • Ser St. Olof Ser St. Olof
  • Ser St. Olof Ser St. Olof
Wygląd i kosystencja:
St. Olof to półmiękki ser, w kolorze żółtym z delikatnymi dziurkami. Wytwarzany z pasteryzowanego mleka krowiego. Delikatny, ale bogaty w smaku.

Pochodzenie:
Nazwa pochodzi od imienia świętego Olofa, który został uznany za najpopularniejszego świętego Norwegi i Szwecjii iw czasach średniowiecza za wyszukany gust w potrawach i zdobyciu rozgłosu jak " degustator" przy królewskich stołach.

Podawanie:
Ser St. Olof jest spożywany na śniadanie, na lunch i kolację, a nawet na przekąskę sprawdzający się jako głowny składnik kanapek na ciepło jak i tych na zimno.

Wartości odżywcze w 100g:
Białko 20 g
Węglowodany 1 g
Tłuszcz 38 g
Wapń
620 mg
Witamina B12 1,4 ug

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis