SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser St Céols

  • Ser St Céols Ser St Céols
Wygląd i konsystencja:
Formowany jest zawsze tradycyjnie. Francuscy serowarzy pozwalają mu na długotrwałe osączanie by uzyskać szczególnie delikatną teksturę. Świeżość, śmietankowość i aksamitność St. Ceols urzekają amatorów tradycyjnego, świeżego sera. Sprzedawany na wagę albo w 250 gramowych pudełkach.

Pochodzenie:
Początkowo ten świeży krowi ser, nazywany „chudym”, był używany przede wszystkim do przyrządzania potraw w krajach Europy Wschodniej i krajach basenu Morza Śródziemnego. Tak samo wyrabiany, ale o zawartości tłuszczu 9,5%. Nazwa ‘Saint Ceols’ pochodzi od nazwy miejscowości sąsiadującej z Rians.

Podawanie:
Nadaje się na koniec posiłku i może być stosowany jako składnik potraw.
Podobne sery:

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis