SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Spenwood

  • Ser Spenwood Ser Spenwood
  • Ser Spenwood Ser Spenwood
  • Ser Spenwood Ser Spenwood
Komponenty i wytwarzanie:
Spenwood jest wytwarzany z niepasteryzowanego mleka owczego przy pomocy wegetariańskiej podpuszczki. Ser ten jest wytwarzany przez Village Maidw Riseley, Berkshire. Dojrzewanie trwa 6 miesięcy.

Wygląd i konsystencja:
Jest to stosunkowo twardy ser. Wnętrze sera jest delikatne i wilgotne, bez otworów.Ser ma swoją naturalną beżową skórkę z widocznym wzorem po koszykach i jest blado-żółty. Ser waży 5kg.Posiada kremowe tekstury łatwo topiące się w ustach.

Smak i zapach:
Ma bardzo specyficzny trawiasty posmak, dla równowagi pomiędzy smakiem ostrym i słonym.

Wartości odżywcze:
Zawiera 50 % tłuszczu w suchej masie.

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis