SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Somerset Brie

  • Ser Somerset Brie Ser Somerset Brie
  • Ser Somerset Brie Ser Somerset Brie
  • Ser Somerset Brie Ser Somerset Brie
Wygląd i konsystencja:
Jest to prawdopodobnie najlepiej sprzedający się brytyjski, jarski, miękki, biały ser. Najczęściej produkowany jest w kształcie walca z aksamitnie gładką, białą skórką.

Komponenty i wytwarzanie:

Wytwarzany z pasteryzowanego mleka krowiego przy użyciu podpuszczki wegetariańskiej. Czasami ser jest porównany do francuskiego Brie, który jest bogatszy z powodu różnic w zakresie klimatu, gleby, metod produkcji, itd. Ser jest produkowany przez Lubborn Cheese Ltd. Proces dojrzewania trwa sześć tygodni.

Smak i zapach:

Jego zapach przywodzi na myśl grzybowy aromat z nutą zielonej trawy.

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis