SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Sola Val Casotto

  • Ser Sola Val Casotto Ser Sola Val Casotto
Wygląd i konsystencja:
Ser Sola Val Casotto ma zwarte, elastyczne wnętrze koloru kości słoniowej lub żółtego, z małymi lub średnimi otworami.

Komponenty i wytwarzanie:
Ser produkowany z mleka pełnotłustego, surowego lub pasteryzowanego krowiego, owczego i koziego. Ser solony na sucho, dojrzewający co najmniej 12 dni.

Smak i zapach:
Ma intensywny smak koziego mleka i ślady owczego.

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis