SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Snofrisk

  • Ser Snofrisk Ser Snofrisk
  • Ser Snofrisk Ser Snofrisk
  • Ser Snofrisk Ser Snofrisk
  • Ser Snofrisk Ser Snofrisk
  • Ser Snofrisk Ser Snofrisk
Wygląd i konsystencja:
Snofrisk jest idealnie białym norweskim serem do smarowania z 80% mleka koziego z 20% śmietany z mleka krowiego. Sprzedawany jest w trójkątnym opakowaniu.

Smak i zapach:


Smak tego sera jest świeży, łagodny i miękki, o lekko pikantnym posmaku.

Pochodzenie:

Snofrisk został wyprodukowany z okazji Igrzysk Olimpijskich w Lillehammer w 1994 roku. Od tamtej pory cieszy się uznaniem konsumentów na całym świecie. Jest dostępny w kilku odmianach, w niektórych można znależć różne dodatkowe składniki jak np.koperek, jagody jałowca lub leśne grzyby.

Podawanie:
Snofrisk jest koloru białego, ze względu na swoją konsystencję i bardzo dobrą smarowność ma bardzo szerokie zastosowanie. Może stanowić bazę sosów, dipów i deserów. Wspaniale smakuje na kanapkach, tostach, krakersach lub na świeżym chlebie.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis