SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Sieur Corbeau des Laurentides

  • Ser Sieur Corbeau des Laurentides Ser Sieur Corbeau des Laurentides
  • Ser Sieur Corbeau des Laurentides Ser Sieur Corbeau des Laurentides
Wygląd i konsystencja:
Półmiękki ser z naturalną, cienką i suchą skórką. Całe koło waży 1,5 kg. Ser dojrzewa 60 dni.

Komponenty i wytwarzanie:
Ser zrobiony z mleka krowiego, termizowanego.

Smak i zapach:
Lekko kwaśny. W serze jest wyczuwalny zapach grzybów, śmietany i orzechów laskowych.

Pochodzenie:
Wytwarzany w Kanadzie, w rejonie Laurentians.

Wartości odżywcze:
Zawartość tłuszczu: 27%.
Wilgotność: 44%.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis