SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Shahat

  • Ser Shahat Ser Shahat
  • Ser Shahat Ser Shahat
  • Ser Shahat Ser Shahat
Wygląd i konsystencja:
Ser Shahat ma miękką, kremową teksturę pokrytą szarą pleśnią.Ser Shahat należy do serów koszernych importowanych z Izraela. Jest wykonany w stylu francuskiego sera Selles-sur-Cher. Formy pokrywa się białym węglem, którego popiół ułatwia odprowadzanie serwatki z sera.

Komponenty i wytwarzanie:

Ser Shahat wykonany jest z mieszanki mleka owczego i koziego. W czasie produkcji stosowane są aromatyczne przyprawy.

Podawanie:

Shahat stosowany jest jako ser stołowy, składnik sałatek czy grilla.

Pochodzenie:

Ser jest wytwarzany w małym gospodarstwie rodzinnym Barkanit.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis