SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Serrat del Triadó

  • Serrat del Triadó      www.mundoquesos.com Serrat del Triadó www.mundoquesos.com
  • Serrat del Triadó Serrat del Triadó
  • Ser Serrat del Triado Ser Serrat del Triado
Wygląd i konsystencja: Ser półmiękki o kształcie cylindrycznym. Skórka naturalna w kolorze brązowym. Wnętrze gładnie z niewielkimi otworami. Wytwarzany z niepasteryzowanego mleka krowiego. Dojrzewa od 3 do 6 miesięcy. Zawartość tłuszczu:45%.Do sera dodawany jest koperek, estragon i dziki seler, które dodają charakterystycznego smaku. Produkowany przezTros de Sort w mieście Sort w Katalonii.

Smak: ma maślany, lekko kwaśny smak.

Prooponowane wino:  Albarino lub Milmanda Códax Martín 2008

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis