SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Serenada

  • Ser Serenada Ser Serenada
  • Ser Serenada Ser Serenada
Wygląd i konsystencja:
Ser wytwarzany jest z mleka koziego w kształcie serca. Ma aksamitna białą skórkę pokrytą pleśnią i zauważalną podwójną warstwą popiołu. Popiół ten jest rozprowadzony prawie po całej powierzchni sera i po jego przekroju poprzecznym.
Ser dojrzewa od 4 do 5 tygodni. Zawiera 45% -50% tłuszczu.
Ten ser zdobył kilka ważnych nagród, w tym 2 złote medale w konkurencji australijski specjalista sera Show, a niedawno dostał 4 srebrne medale nagrody Australian Grand Dairy Awards.

Smak i zapach:

Konsystencja kremowa, czysta w smaku, tylko popiół nadaje mu ostrości.

Podawanie:

Nadaje się do deski serów, bądź do świeżego pieczywa. Wino serwowane do niego to Chardonnay.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis