SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Ser Warlubski

  • Ser Warlubski Ser Warlubski
Wygląd i konsystencja: Ser typu szwajcarskiego, podpuszczkowy dojrzewający, wyrabiany z pasteryzowanego mleka krowiego. Kształt ma prostokątny otoczony czerwoną woskowiną. Waży ok. 2,5 kg. Charakteryzuje się nierównomiernymi, okrągłymi lub owalnymi oczkami wielkości ziaren grochu. Miąższ ma dość miękki, elastyczny, jednolity w całej masie, lekko kruchy.Smak i zapach: Posiada delikatny, łagodny, lekko orzechowy smak i słodki aromat.Podawanie: Ser typu Gouda pasuje do kanapek, zapiekanet, tostów.

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis