SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Sensation

  • Ser Sensation Ser Sensation
  • Ser Sensation Ser Sensation
  • Ser Sensation Ser Sensation
Wygląd i konsystencja:
Sensation to tradycyjny ser posiadający naturalne skóry z wyjątkowo gęstymi teksturami, kremowy. Beczkowaty kształt sera pokryty jest skórką pomarszczoną z białą pleśnią. Sensation jest zawinięty w papier woskowany.

Smak i zapach:

Smak jest odmienny - równowaga między słodkim i kwaśnym, długi posmak na podniebieniu. Aromat gospodarstwa, przypominający świeżo skoszoną trawę.

Podawanie:

Sensation można zjeść na każdym etapie dojrzewania, świeże (3-5 dni), kremowe (14 dni) na wpół dojrzałe (3-4 tygodni) i zupełnie dojrzały (2-3 miesięcy), gdy rozwija suche tekstury z skoncentrowanym aromatem słonym. Wina pasujące do tego sera to: Semillon - Sauvignon Blanc lub wina deserowe, w zależności od wieku sera.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis