SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Selles

  • Ser Selles Ser Selles
  • Ser Selles Ser Selles
Wyglad i konsystencja:
Selles jest wytwarzany w kształcie dysku, pokryty jest popiołem i białą skórką. Dojrzewa około 21 dni. Są dwa rozmiary sera Selles. Mniejsza wersja tego sera waży od 120-230 gramów. Większa wersja ma około 1,2 kg.

Komponenty i wytwarzanie:
Ser Selles jest wytwarzany w w Dolinie Loary w centralnej Francji, z koziego mleka.

Podawanie:
Ser stosowany jako przekąska z świeżym chlebem lub na desce serów.

Wartości odżywcze:
Zawiera 30% tłuszczu w suchej masie.
Podobne sery:

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis