SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Schabziger

  • Ser Schabziger Ser Schabziger
  • Ser Schabziger Ser Schabziger
  • Ser Schabziger Ser Schabziger
Wygląd i konsystencja:
Ser Schabziger posiada zielonkawy miąższ jest pakowany w cynofolie z nadrukiem.Wytwarzany w formie stożków o wadze 100 gram.

Komponenty i wytwarzanie:

Ser jest produkowany z pasteryzowanego odtłuszczonego mleka krowiego.

Pochodzenie:Schabziger po raz pierwszy został wyprodukowany przez mnichów w Glarus, w 8 wieku.

Smak i zapach
:
Schabziger jest lekko pikantny, ma ziołowy aromat. Aromat ten zawdzięcza alpejskiej koniczynie.

Wartości odżywcze:

Zawartość tłuszczu 0,3 - 5% w suchej masie.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis