SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Sardo

  • Ser Sardo Ser Sardo
  • Ser Sardo Ser Sardo
  • Ser Sardo Ser Sardo
  • Ser Sardo Ser Sardo
  • Ser Sardo Ser Sardo
  • Ser Sardo Ser Sardo
  • Ser Sardo Ser Sardo
  • Ser Sardo Ser Sardo
  • Ser Sardo Ser Sardo
  • Ser Sardo Ser Sardo
Wygląd i konsystencja:
Sardo to ser do tarkowania, podobny do włoskiego sera Romano.

Komponenty i wytwarzanie:

Ser Sardo jest produkowany w kształcie małego bochenka, o wadze około 3 kilogramów. Dodaje mu to sporo atrakcyjności, jako że ser w takiej formie można sprzedawać w całości. Sardo spełnia Amerykańskie Normy Pochodzenia Żywności w tym samym zakresie, co ser Romano z mleka krowiego, co wiele osób uważa za bardzo przydatne. Jest serem z mleka krowiego, ale jest mniej ostry niż Romano z mleka owczego.

Smak i zapach:

Smak sera Sardo jest łagodny, bogaty i lekko słony.

Podawanie:

Pasuje jako dodatek do makaronu, zup czy sałatek.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis