SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser San Michali z Syros

  • Ser San Michali z Syros Ser San Michali z Syros
Wygląd i konsystencja:
San Michali z Syros to twardy, żółty ser z licznymi małymi dziurkami. Dojrzewa od 4 - 5 miesięcy.

Komponenty i wytwarzanie:


Wykonany jest z pasteryzowanego, lekko odtłuszczonego mleka krowiego. żanurzony w solance przez okres do 12 dni. Dojrzewa nie krócej niż 4 miesiące.

Smak i zapach:


Smak sera San Michali z Syros przypomina parmezan, jest bogaty i przyjemny.

Pochodzenie:
Produkowany jest na wyspie Syros.

Podawanie:

San Michali z Syros może być smażony lub dodawany do sufletów.

Proponowane wina:

Chardonnay, Chianti Classico Riserva.

Wartości odżywcze:

Zawartość tłuszczu 18%.
Zawartość soli 2-3%.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis