SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Salzburger Landkase

  • Ser Salzburger Landkase. Ser Salzburger Landkase.
Wygląd i konsystencja:
Ser Salzburger Landkase wytwarzany jest z pasteryzowanego mleka krowiego. To półtwardy ser, dojrzewający przez 6 tygodni. Jest gładki, łatwy do cięcia i posiada sporadycznie malutkie otwory. Ma kształt cylindra o średnicy 20 cm i wadze 1,6 kg. Dostępny jest również jako pół sera po 200 gram. Ser jest koloru żółótego i powlekany jest w parafinę. Ser przechodzi przez tradycyjny proces produkcji.

Smak i zapach:
Smak sera jest lekko pikantny.

Pochodzenie:
Ser pochodzi z Salzburga.

Wartości odżywcze:
w 100g:
Energia 363 kcal
Białko 22g
Węglowodany 0
Tłuszcz 30g
Wapń 500mg
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis