SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Salzburger Almhüttenkäse

  • Ser Salzburger Almhüttenkäse Ser Salzburger Almhüttenkäse
Wygląd i konsystencja:
Salzburger Almhüttenkäse ma gładką konsystencję.

Komponenty i wytwarzanie:
Ser Salzburger Almhüttenkäse dojrzewa przez co najmniej 6 tygodni z regulacją temperatury w typowych piwnicach. Ser jest sprzedawany jako 26-calowe koła o wadze 5 kg.

Smak i zapach:
Salzburger Almhüttenkäse ma typowy ostry smak. Jego przenikliwy zapach kwiatowy jest wyraźnie spowodowany żywnością krów.

Pochodzenie:
Jak sama nazwa wskazuje ser pochodzi z Salzburga.

Proponowane wina:
Veltliner, Riesling, czy Burgundii Sanktlaurent.

Podawanie:
Zaleca się spożywać Salzburger Almhüttenkäse w temperaturze pokojowej, ponieważ zimny kryje wiele aromatów i smaków.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis