SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Sally Jackson

  • Ser Sally Jackson Ser Sally Jackson
  • Ser Sally Jackson Ser Sally Jackson
Wygląd i konsystencja:
Sally Jackson to puszysty, półmiękki ser, owinięty w liście kasztanowca lub winogron, które przyczyniają się do zatrzymywania wilgoci, podczas starzenia serów w gorących i suchych klimatach Okanagan. Ser Sally Jackson przypominają wyglądem francuski ser Banon, choć ich koła są znacznie większe - zazwyczaj 2-3 kg lub więcej.

Komponenty i wytwarzanie:
Sally Jackson jest produkowany z mleka krowiego, od krów rasy Raw, z dodatkiem podpuszczki roślinnej. Sally Jackson Guernsey dojrzewa trzy miesiące, a Sally Jackson Goat dwa miesiące.

Smak i zapach:
Ser Sally Jackson ma ziemisty zapach i delikatny smak. Sally Jackson Goat ma smak owocowy i pikantny.

Pochodzenie:
Sally Jackson i jej mąż Roger produkują ser na małej farmie w Okanagon Highlands w stanie Waszyngton w regionie Pacific Northwest.

Proponowane wina:
Syrah oraz Riesling Riesling.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis