SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Saint Romans

  • Ser Saint Romans Ser Saint Romans
  • Ser Saint Romans Ser Saint Romans
  • Ser Saint Romans Ser Saint Romans
Komponenty i wytwarzanie:
Niektóre sery są nadal produkowane w ich regionie pochodzenia i nadal są znane ich stare nazwy, a mleko wykorzystane do ich produkcji ulega zmianie wraz z upływem czasu. Saint Romans jest jednym z takich serów.
Dawniej Saint Romans był wytwarzany z koziego mleka, ale obecnie jest prawie wyłącznie produkowany z mleka krowiego.Smak i zapach:
Pachnie trochę piwnicami, w których dojrzewa. Okres dojrzewania sera Saint Romans trwa co najmniej 3 tygodnie. W USA okres ten przedłużony jest do 60 dni.
Podobne sery:

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis