SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Saint Loup

  • Ser Saint Loup Ser Saint Loup
  • Ser Saint Loup Ser Saint Loup
  • Ser Saint Loup Ser Saint Loup
  • Ser Saint Loup Ser Saint Loup
Wygląd i konsystencja:
Saint Loup to delikatny ser z mleka koziego w poroście białej pleśni. Ser wytwarzany jest w kształcie rolady. Okres dojrzewania to ok. 3-4 tygodni.

Smak i zapach:
Roladka sera Saint Loup jest delikatna w smaku i konsystencji. Ma wyraźny posmak mleka koziego i pyszną pleśniową skórkę.

Podawanie:
Saint Loup to ser stołowy, na deskę serów, na przekąskę. Nadaje się zarówno na deskę serów jak i do zapiekania np. na tostach.

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis