SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Saint Claire

  • Ser Saint Claire Ser Saint Claire
  • Ser Saint Claire Ser Saint Claire
Wygląd i konsystencja:
Saint Claire to australijska odmiana sera Emmentaler lub Gruyere. Produkowany jest w postaci tradycyjnych dużych kół. Saint Claire to twardy ser z cienką, żółtą skórką pokrytą warstwą wosku. Miąższ, z dużymi dziurami, jest ciemnożółty, gładki i jędrny.

Smak i zapach:

Ma słodki, orzechowy smak, który wzbogaca się w miarę dojrzewania i owocowy posmak.

Podawanie:

Saint Claire jest serem stołowym, świetny do topienia. Podaje sie ze świeżym jabłkiem lub gruszką bądz figami. Należy go przechowywać w lodówce w temperaturze od +2 ° C do +4 ° C. Zamrażanie nie jest zalecane. W miarę leżakowania wzbogaca się jego smak.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis