SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Saint-Christophe

  • Ser Saint-Christophe Ser Saint-Christophe
  • Ser Saint-Christophe Ser Saint-Christophe
  • Ser Saint-Christophe Ser Saint-Christophe
Wygląd i konsystencja:
Ser Saint-Christophe ma miękkie i lepkie ciasto.

Komponenty i wytwarzanie:

Saint-Christophe wytwarzany jest z koziego mleka. Ser jest sprzedawany w kształcie wydłużonego walca o gramaturze 280 g. Dojrzewa od 2 do 3 tygodni.

Smak i zapach:

Saint-Christophe ma orzechowy smak, lekko stęchły zapach mleka koziego, który wzmacnia się wraz z dojrzewaniem.

Proponowane wina:

Saint-Pourçain, Sauvignon Blanc lub Sancerre.

Wartości odżywcze:

Zawartość tłuszczu wynosi między 45% a 55%.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis