SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Saint Albray

  • Ser Saint Albray Ser Saint Albray
  • Ser Saint Albray Ser Saint Albray
  • Ser Saint Albray Ser Saint Albray
  • Ser Saint Albray Ser Saint Albray
  • Ser Saint Albray Ser Saint Albray
  • Ser Saint Albray Ser Saint Albray
  • Ser Saint Albray Ser Saint Albray
  • Ser Saint Albray Ser Saint Albray
  • Ser Saint Albray Ser Saint Albray
Wygląd i konsystencja:
Ser Saint Albray jest kremowy,wilgotny i łagodny. St. Albray przypomina bogaty i aksamitny Camembert, ale o mniej intensywnym smaku. Wnętrze sera ma kolor kości słoniowej, z biało czerwonawą pleśniową jadalną skórką.
Wynaleziony w 1976 roku i wytwarzany z regionieAkwitania we Francji.

Komponenty i wytwarzanie:

Saint Albray jest wykonany z pasteryzowanego mleka krowiego. Ten popularny ser dojrzewa przez dwa tygodnie i formowany jest w kształt zbliżony do kwiatu, waży 250g.

Smak i zapach:

Maślany smak i zapach sera, wzmacniany jest poprzez posypanie go imbirem.

Podawanie:

Ser podaje się z białym pieczywem, orzechami i winem Pinot Noir lub Chianti.

Wartości odżywcze:

Zawartość tłuszczu: minimum 50% w suchej masie.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis