SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Sablé du Boulonnais

  • Ser Sablé du Boulonnais Ser Sablé du Boulonnais
  • Ser Sablé du Boulonnais Ser Sablé du Boulonnais
Wygląd i konsystencja:
Znany również jako Vieux-Boulogne. Produkowany w pobliżu Bologni. Ser Sablé du Boulonnais ma mocny zapach. Produkcja jest tylko na małą skalę. Skórka, którą przemywa się piwem, jest wilgotna i czerwono - pomamarańczowa. Jego środek jest elastyczny. Dojrzewa 7 tygodni. Wytwrzany w kształcie kwadratu o wadze 520gram i wymiarach: 11cm długości i 4cm wysokości.

Komponenty i wytwarzanie:
Ser Sablé du Boulonnais wykonany jest z niepasteryzowanego mleka krowiego i jest przemywany piwem.

Pochodzenie:
Produkcja odbywa się w regionie Nord-Pas-de-Calais.

Proponowane wina:
Spożywa się go w towarzystwie szampana lub piwa.
Podobne sery:

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis