SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Ryedale

  • Ser Ryedale Ser Ryedale
Wygląd i konsystencja:
Ser Ryedale wytwarzany jest z pasteryzowanego mleka krowiego, przy użyciu podpuszczki wegetariańskiej. Jest to biały, tradycyjny ser, wykonywany ręcznie. Dojrzewa co najmniej 6 miesięcy. Ser posiada wilgotną, kremową konsystencję. Sprzedawany jest na ćwiarki o wadze 200  i 800 gram.

Smak i zapach:

Lekko owocowy smak.

Pochodzenie:

Ser jest w 100% z mleka krowiego w wybranych gospodarstwach rolnych w obrębie 20 mil od Shepherd.

Dodatkowe informacje:
Wielokrotnie nagradzany:2010 BritishCheese Awards - Bronze 2010, 2008 Nantwich - Silver, 2007 Nantwich-Gold & Bronze, 2006 Nantwich - Złoty Medal.
Podobne sery:

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis