SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Rushan

  • źródło http://upload.wikimedia.org źródło http://upload.wikimedia .org
Wygląd i konsystencja:
Rushan (乳扇; pinyin: rǔshān, w tłumaczeniu. "mleczny fan") to ser krowi z Yunnan w China. To ser tradycyjny, przygotowywany przez ludzi z Bai, którzy nazwali go Nvxseiz. Z etymologii, która jest nieczytelna, jest on płaski i ma skórzaną teksturę.

Podawanie:
Może być serwowany smażony, grillowany lub nawinięty na patyczek. Mandaryńskie imię oznacza " fana mleka". Bardzo często jest on serwowany z grilla na ulicach miasta, najczęściej podawany z różnymi słodkimi dodatkami, jak miód, czekoladowy syrop czy owoce. Kiedy jest smażony na głębokim oleju, robi się gumowy.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis