SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Rubens

  • Ser Rubens Ser Rubens
  • Ser Rubens Ser Rubens
Wygląd i konsystencja:
Mleczarniany, półmiękki ser wytwarzany z mleka krowiego. Rubens jest zwykle produkowany w owalnym kształcie z jędrną, gładką, czerwono-brązową, płukaną skórką. Ser Rubens jest pulchny,ma zdrowy wygląd i przyjemny, łagodny i delikatny smak.Zawartośc tłuszczu 45%.Dojrzewa od 3 do 4 tygodni.

Pochodzenie:

Ser nosi nazwę na cześć słynnego flamandzkiego malarza. Jest to jeden z wielu belgijskich serów odżyłych w latach sześćdziesiątych.

Podawanie:
Do deski serów.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis